Napravite čudotvorni napitak od koprive: Popravite krvnu sliku, izliječite pluća, jetru, žuč, nesanicu…


 Imate problem sa krvnom slikom? Kopriva vam može pomoći, a evo kako da napravite zdrav napitak. Kopriva ima odličan uticaj na gušteraču i umanjuje nivo šećera u krvi. Ova biljka može izliječiti bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina. (Tekst se nastavlja ispod)

Najljekovitija je u proljeće kada je mlada. Lišće koprive je bogato vitaminima A, B, D, E i K, mineralima (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzimima i hlorofilima.

Recept čudotvornog lijeka:

  • 1 kg lišća koprive
  • 2 limuna
  • 2 jabuke
  • 1/2 kg meda

Priprema:

Izblendirajte u blenderu zajedno koprivu, jabuke i limunove dok ne dobijete homogenu smjesu. U smjesu dodajte med i prespite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan uzimajte dve supene kašike smjese pre svakog obroka. (Tekst se nastavlja ispod)

Kopriva je najbolje sredstvo za čišćenje krvi i popravljanja krvne slike. Ima dobar uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ona osim ovoga tretira infekcije urinarnog trakta i pospješuje rad crevne flore.

Koristi se i za liječenje jetre i žučne kese, lošeg sna, grčeva u stomaku, čireva, plućnih oboljenja… Ako vam fali gvožđa u krvi i osećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje gvožđa i uspješno liječi anemiju.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Primjedbe