ČUVENI BROJSOV ČAJ: "Ko pije ovaj čaj teško da će se ikada razboljeti"…

 


Sam Brojs je rekao:

“Čaj na bazi žalfije smatram najvažnijim od svih čajeva koji bi trebalo piti cijelog života. Ko stalno pije ovaj čaj teško da će se ikad razboljeti”. Vrijedi pokušati! (Tekst se nastavlja ispod)

Sastojci:

– 1 kašika žalfije

– 500ml vode

– prstohvat matičnjaka

– prsohvat kantariona

– prstohvat nane

– emajlirani sud za kuvanje čaja

Priprema:

Kašiku žalfije stavitio u 500ml ključale vode i kuhati 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati po prstohvat ostalih biljaka. Poklopiti sud i ostaviti čaj 10 minuta. Kantarion, Nanu i Matičnjak. (Tekst se nastavlja ispod)


Primjena:

Procijediti čaj, podijeliti u dve jednake polovine i prvu polovinu popiti ujutru prije doručka, a drugu polovinu u toku dana ili prije spavanja. 

Čaj kuhati samo u emajliranoj posudi. Čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema, bolesti organa za varenje i jetre, bolesti kičme, bolesti mokraćnih kanala i prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergija, dijabetesa i dr. Kod malignih oboljenja je glavni čaj u Brojsovoj terapiji. (Tekst se nastavlja ispod)

ŽALFIJA

Sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla, ali ih u čaju koji se pije ne smije biti, pa se zato mora kuvati 3 minuta. Žalfija je važna je za sve žlezde i kičmenu moždinu.

MATIČNJAK

Umiruje rad srca, čisti krvne sudove i djeluje umirujuće na nervni sistem.

KANTARION

Podstiče i liječi organe za varenje, obnavlja ćelije jetre i jača imunološki sistem.

NANA

Osvježava i eliminiše gasove iz crijeva, sprečava nadimanje i umiruje želudačne tegobe.

Primjedbe