EVA ŠTA URADITI KADA VAS ZABOLI UHO: Prirodni lijek za liječenje pomenutog problema…

 


Naime, bol uha se najčešće javlja kod dece, a može biti jaka ili blaga, kratkotrajna ili može trajati satima. Može da zahvati jedno uho, ali i oba, i to istovremeno. (Tekst se nastavlja ispod)

Verovatno je i Vama poznato stanje bespomoćnosti, kada Vam dete celu noć plače, jer ga boli uho. Neki ljudi kažu da je bol uha jedna od najgorih vrsta bola. Na sreću, postoje prirodni lekovi koji jako brzo ublaže bol.

Ugrejte maslinovo ulje, da ono postane mlako, a zatim jedan štapić za uho umočite u ulje. Sa time nežno obrišite predeo ušne školjke. 2-3 kapi ulja ukapajte u uho, izvanredno će smanjiti cepajući bol. (Tekst se nastavlja ispod)


Čuvarkuća je biljka koja se već vekovima koristi za lečenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscedite sok u uho. Ostavite da deluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. (Tekst se nastavlja ispod) 

Sok čuvarkuće možete i zagrejati kako bi vam bilo ugodnije. Veoma je važno naglasiti, da ni jedan oblik bolova uha ne lečite duži period, nego se obratite lekaru. Ukoliko bol potraje duže od nekoliko dana obratite se lekaru jer može biti neko ozbiljnije oboljenje.

Primjedbe