RECEPT JE MNOGIMA POMOGAO: Jača vid i poboljšava cjelokupno zdravlje organizma…

 


Mnoge osobe imaju oslabljen vid. Kako biste ga ojačali ili spriječili dalji rast dioptrije, potrebno je da popravite neke svoje navike. Vodite računa koliko vremena provodite ispred ekrana, potrudite se da ne bude previše. Također, gledajte TV sa normalne udaljenosti.

Osim toga, ključno je da se zdravo hranite, pogotvo da unosite dosta vitamina A koji je potreban za jačanje vida. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovaj vitamin se najviše nalazi u mrkvi, a osim toga i u borovnicama. Možete ih jesti, ali i piti njihove sokove. Primijetit ćete znatno poboljšanje. Redovno idite na preglede kod oftalmologa.

Ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite smjesu za jačanje vida, a osim što će dobro djelovati na oči, poboljšat će vaše cjelokupno zdravlje. Ojačat će vam imunitet, pomoći kod probavnih tegoba, anemije i poboljšati rad mozga.

Sastojci:

– 500g oraha

– 300g meda

– 100g soka aloe vere

– 2 limuna (Tekst se nastavlja ispod)


Priprema:

Očistite i usitnite orahe (misli se na zrelu rijezgu oraha), ogulite i iscijedite limun i pomiješajte sa ostalim sastojcima u blenderu. Izblendajte i napravite smjesu. (možete blendati u više pokušaja ako je blender manji te svi sastojci ne mogu odma stati u blender) (Tekst se nastavlja ispod)

Primjena:

Dobijeni napitak konzumirajte po jednu kašiku prije svakog obroka (2-3 puta dnevno). Čuvajte u tegli, u frižideru. Nakon nekog vremena, primjetit ćete znatno poboljšanje.

Ova terapija se preporučuje i na duži vremenski period korištenja jer je jako zdrava i učinkovita. (kada potrošite smjesu napravite novu)

Primjedbe