ZA BOLNE KOSTI I ZGLOBOVE: Recept koji može pomoći zglobovima, koljenima, kostima…


Ovi problemi mogu da nastanu zbog različitih faktora, ali uglavnom je to zbog nepravilne i loše ishrane. Osobe koje imaju ove bolove nisu u mogućnosti da obavljaju svakodnevne poslove koji su im prije bili lagani i koje su obavljali bez ikakvog napora.

Oboljele osobe ne samo da osjećaju bolove, nego imaju problem i sa pojavom otoka na tom dijelu tijela. Mi vam ovom prilikom savjetujemo da počnete sa primjenom alternativnih metoda, koje će vam dati pozitivan učinak. (Tekst se nastavlja ispod)

Sastojci:

– 200g meda

– 40g sjemenki bundeve (oljuštiti)

– 8 kašika sjemenki lana

– 3 kašike grožđica (suhih) (Tekst se nastavlja ispod)


Priprema:

Sve sastojke, osim meda, stavite u blender i izmiješajte. Homogenu smjesu koju ste dobili pretresite u drugu posudu. Dodajte smjesi med pa sve ponovo, ali sada ručno sa drvenom kašikom, izmiješajte što bolje, da se med sjedini sa smjesom. (Tekst se nastavlja ispod)

Primjena:

Smjesu uzimajte dva puta na dan, najbolje ujutro i navečer po jednu kašiku. Terapija nema ograničen rok, dakle može uvijek da se koristi. Prve pozitivne rezultate, koji se ogledaju u poboljšanju opšteg zdravlja kod pomenutih tegoba, očekujte već nakon 7 do 10 dana.

Primjedbe