ZLATNA PRAVILA SIBIRSKE TRAVARKE: “Ovo dajte djetetu i ne bojte se bolesti…”

 


Lidija Nestorovna Surina je biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Objavila je nekoliko knjiga o ljekovitom svojstvu lokalnih biljaka. Njeni savjeti su popularni širom svijeta. (Tekst se nastavlja ispod)

Mnoga hrana koju svakodnevo jedemo je smeće. Ovdje mislim da gazirana pića, žvake i td. U njima je glavni sastojak aspartam (vještački zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće samo se bogati.

Bijeli hljeb je prazan hljeb. Kada se u stara vremena jeo bijeli hljeb? Samo za praznike. Ostalo vrijeme se jeo hljeb od cijelog zrna.

Moja preporuka da se djeci u vrtiću mjesec dana daje kaša od zobi (ovas) i vode, sa čim ćemo im pročistiti pluća. Drugi mjesec da im se daje zob kuvana na vodi, sa čim ćemo im očistiti jetru. A zatim još tri nedelje produžiti davanje zobi! (Tekst se nastavlja ispod)

Sintetički vitamini nisu ništa bolji od droga. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i bijeli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Primjedbe