3 BILJKE SU ČUDO ZA 3 ČESTA PROBLEMA - ZATVOR, NADUTOST I GASOVE: Kako se koriste provjereni starinski "lijekovi"

 


Najbolji čajevi za zatvor, problem koji muči najveći broj ljudi u današanje vrijeme. Saznajte koliko su djelotvorne kopriva, komorač i korijander i kod problema sa gasovima i nadutošću.

Ko ima problema sa zatvorom, zna koliki je problem kada se creva ne prazne. Ne samo da dolazi do nadutosti i gasova, već i veoma neprijatnog osećaja težine u stomaku, pa i bolova.Jedno od najboljih rešenja za ovaj problem su čajevi... (Tekst se nastavlja ispod)

Topli, aromatični čaj blagotvorno deluje na čišćenje creva, a ako je još spremljen od biljaka koje imaju laksativno dejstvo - problem zatvora će biti prošlost...  

Čaj od koprive

U prirodnoj medicini kopriva se koristi kao dodatak protiv zatvora jer se ispostavilo da pomaže pražnjenje crijeva. Listovi koprive su bogati hranjivim materijama i bioaktivnim jedinjenjima koja jačaju zdravlje, poput karotenoida, masnih kiselina, esencijalnih aminokiselina, vitamina, tanina, minerala...

Sastojci:

1 šolja vode (250 ml)

1 kašika svježe koprive (10 g)

Priprema:

Dodajte svježu koprivu u čašu ključale vode i ostavite da se malo ohladi. Zatim procijedite. Pijte šolju čaja od koprive svako jutro na prazan stomak, 2 ili 3 puta nedeljno.

Čaj od komorača

Prema nalazima "BioMed Research International", sjeme komorača se koristi stotinama godina kao prirodan i siguran dodatak u borbi protiv raznih probavnih poremećaja, prvenstveno gasova. Pomaže i kod nadutosti i generalno reguliše crijevnu floru. (Tekst se nastavlja ispod)

Sastojci:

1 kašičica sjemena komorača (5 g)

1 šolja vode (250 ml)

Priprema:

Sjeme komarača sameljite, a u međuvremenu prokuvajte vodu. Sklonite je sa vatre, pa u nju dodajte prah komorača. Ostavite da tako odstoji 10-15 minuta, a zatim popijte. Svakog dana pijte do 2 šolje čaja od semena komorača. Kada osetite da vam se probava poboljšala i stolica postala redovna, možete da prekinete. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od korijandera

Čaj od ove biljke se vijekovima unazad u narodnoj medicini koristi kao "lijek" za nadutost i probavne smetnje.

Sastojci:

1 kašika listova korijandera (10 g)

1 šolja vode (250 ml)

Priprema:

Dodajte kašiku listova korijandera u čašu ključale vode. Zatim ga pokrijte i ostavite da stoji dok ne prohladi. Procijedite i popijte. Pijte 2 šolje čaja od korijandera svakodnevno dok problem ne nestane.

Primjedbe