ČAJ OD 3 SASTOJKA KOJI JAČA IMUNITET: Tajna je u načinu pripreme, ne biste ni pomislili da pravi toliku razliku!

 


Glavni sastojak je biljka koju inače koristimo u suhom obliku! Nutricionistkinja Serena Pun kaže da je ovaj čaj njen izbor kada je u pitanju jačanje imuniteta na prirodan način.

Sadrži med i limun, ali i biljku koju često koristimo u suhom obliku. Svježa majčina dušica bogata je esencijalnim uljima koja sadrže antioksidante, flavonoide, i moćan je borac protiv simptoma prehlade kao što su kašalj i premor, prenosi "Mondo". (Tekst se nastavlja ispod)

Potrebna su vam samo tri sastojka, ako ne računamo vodu. Važno je da majčina dušica bude sveža, a ne sušena, iako postoje i kupovne kesice sušene biljke za čaj, mnogo je blagotvornija za zdravlje ako koristite svježu!

- Svježa majčina dušica
- Med
- Limun

Tri grančice svježe majčine dušice prelijte šoljom ključale vode. Ostavite pet minuta poklopljeno, zatim procedite i pustite da se prohladi. Iscijedite u šolju sok polovine limuna i dodajte veliku kašiku meda. (Tekst se nastavlja ispod)

Med podstiče imune ćelije, sprječava nastajanje citokina koji podržava upalne procese, a vitamin C iz limuna jedan je od najvažnijih saveznika našeg imuniteta.

Primjedbe