EVO KAKO DA SNIZITE VISOK PRITISAK: Napravite ljekoviti napitak od 1 voćke i smanjite rizik od hipertenzije

 


Visok krvni pritisak ili hipertenzija predstavlja jedan od glavnih zdravstvenih izazova sa kojim se suočavamo u savremenom dobu. Regulisanje oboljenja i prevencija može da smanji rizik od neželjenih posledica visokog pritiska, kao što su kardiovaskularna oboljenja.

Najbolji vid prevencije visokog pritiska jesu ishrana sa mnogo voca i povrca bez mesnih proizvoda i masne hrane, ograničen nivo soli i fizička aktivnost, ali jedno voće može snačajno da pomogne u smanjenju krvnog pritiska. (Tekst se nastavlja ispod)

Citrusi, uključujući grejp, pomorandže i limun, mogu imati moćan efekat na regulisanje nivoa krvnog pritiska i prevenciju hipertenzije. Jedno ispitavanje pokazalo je da sok od cijeđene pomorandže ima pozitivna dejstva na regulisanje pritiska kod osoba između 18 i 59 godina koje su pile 500ml soka dnevno.

Sok od grejpfruta iam mnoga korisna svojstva po zdravlje, dobar je izvor vitamina C, pektinskih vlakana i antioksidanata. Ekstrakt iz kore grejpfruta sadrži puno polifenola koji djeluju kao snažni inhibitori alfa glukozidaze i mogu se koristiti u liječenju hipertenzije.

Napravite sok od cijeđenog grejpfruta i uživajte u njemu prije jela. Osim što je zdrav možete ga poslužiti uz listiće nane i kockice ljeta - biće savršeno ljetne osvježenje.  (Tekst se nastavlja ispod)

Napomena: Konzumiranje voća nije zamjena za terapiju prepisanu od strane ljekara. Prije upotrebe se konsultujte sa svojim ljekarom.

Primjedbe