MAST OD TRI SASTOJKA ČINI ČUDA: Koristi se za mnoge bolesti, a evo u čemu je TAJNA!

 


Svaka primjena koja podrazumjeva mazanje, praktikuje se pred spavanje i ostavlja se da djeluje tokom noći. Kada je riječ o zglobovima, nakon mazanja ih treba umotati.

Kada je na jednom popularnom ruskom sajtu alternativne medicine objavljen recept za ovu mast, svi su poludjeli za njim! Nije ni čudo, budući da je veoma jednostavna za pripremu, a i veoma efikasna i u stanju je da izliječi mnoge bolesti. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovu ljekovitu mast možete koristiti za tretiranje bronhitisa, otitisa, angine, otoka, opekotina, modrica, otvorenih rana, pukotina na rukama i nogama, upale jajnika, trofičkih čireva i niza ženskih bolesti.

U zavisnosti od bolesti, što se tiče spoljašnje upotrebe, mast treba da mažete, stavljajte kao obloge ili utrljavajte. Može da se koristi i za unutrašnju upotrebu – pola kašičice tri puta dnevno prije obroka.

Sve što vam je potrebno jeste jedno jaje, 400 ml biljnog ulja (na primjer kantarionovog) i komadić pčelinjeg voska (oko 60 grama). (Tekst se nastavlja ispod)


Priprema:

Skuvajte jaje i izvucite žumance, bjelance vam ne treba. Izgnječite žumance na tacnici, a u emajliranu šerpicu sipajte ulje. Dodajte i vosak, pa stavite na laganu vatru i sačekajte da se vosak istopi. Kad se bude čulo “pucketanje” , uzmite žumance i prstima bacajte po malo u ulje sa voskom, mrvicu po mrvicu. Ulje će početi da pjeni, pa budite spremni da brzo uklonite šerpicu sa vatre.

Kada se ulje smiri, ponovo ga vratite na šporet. Nastavite da dodajete žumance do kraja, stalno mešajući kašikom. Smjesa će promjeniti boju i postati tamno braon. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procjedite kroz gazu ili cjediljku sa sitnim sitom. Ostatke (mrvice žumanceta) bacite. (Tekst se nastavlja ispod)

Kada se mast ohladi, staviti je u staklenu teglu i zatvorite poklopcem. Mast čuvajte u frižideru, najduže 10 mjeseci.

Ukoliko se odlučite da mast koristite kao oblog, potrebno ju je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni).

Napomena: Vosak mora da bude prirodan, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju je najbolje maslinovo.

Primjedbe