Narodni lijek za PREPOROD TIJELA od samo dva sastojka: Ojačajte kosti i mišiće, obnovite kožu i kosu te podignite imunitet

 


Pripremite se za zimu. Ojačajte imunitet na vrijeme! Ovaj stari recept, stoljećima se koristi u jačanju fizičkih i mentalnih sposobnosti i u liječenju mnogih bolesti.

Recept od samo dva sastojka, poboljšava probavu, pomaže pri gubitku kilograma i uklanja toksine iz organizma. Bogat je kalcijem i kalijem koji jačaju srce i krvne žile. Izvrstan je za poboljšanje strukture kože i kose. Jača imunitet, ubrzava metabolizam. (Tekst se nastavlja ispod)

Priprema:

Uzmite 20 komada suhih smokava, izrežite ih na pola i stavite u teglu.

Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja.

Ostavite teglu u hladnjaku na 40 dana.

Primjena:

Jedite po 1 polovicu smokve i 1 žlicu ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta prije doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje.

Odmah ćete osjetiti dobrobit ovog lijeka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.

Smokve su vrlo zdrave i to ne samo svježe, već i kada se osuše. Smokve djeluju blagotvorno na naše zdravlje. Mogu obnoviti cijelo naše tijelo.

Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, a tijekom sušenja količina proteina u smokvama povećava se na 3 do 6%, a šećer na 50 do 70%, dok svježe smokve sadrže samo 1 % proteina, 15 do 20 % šećera. Prirodni šećer iz voća naše tijelo lako apsorbira.  (Tekst se nastavlja ispod)

Osušene smokve su u stanju povećati energiju koju proizvodi naše tijelo, poboljšavaju raspoloženje i mentalnu aktivnost. Osušene smokve sadrže ogromnu količinu  vlakana i to nam omogućava da dugo održimo sitost, poboljšamo gastrointestinalni trakt. Osušene smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalij, magnezij, željezo, kalcij i B vitamin. Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Suhe smokve mogu znatno povećati antioksidativno djelovanje krvne plazme, a rutinska supstanca pomaže u jačanju zidova kapilara i potiče aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suhe smokve se koriste pri liječenju opstipacije i odličan su laksativ. Svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Primjedbe