POJEDETE ŠAKU TREŠANJA prije spavanja, UJUTRU ĆETE BITI ODUŠEVLJENI Ovo voće čini TRI MAGIČNE STVARI ZA NAŠ ORGANIZAM

 


Narodna medicina od davnina im je pripisivala ljekovita svojstva, a istraživanja su potvrdila da sastojci ovog voća dobro djeluju na simptome gihta i artritisa, te da odlično zamjenjuju lijekove protiv nesanice i glavobolje.

Tačno je da trešnje ne sadrže toliko vitamina C kao jagode, ali su, prema fitoterapeutima, bogate vitaminima B i A i melatoninom, koji "kontroliše" prirodne cikluse spavanja i budnosti. (Tekst se nastavlja ispod)

Dovoljno je, tvrde, prije spavanja pojesti šaku opranih trešanja i neće biti problema s nesanicom. To voće je dobro za kožu, a još bolje za vid, jer sadrži čak 20 puta više vitamina A nego što ga imaju jagode i borovnice.

- Istraživanja su pokazala da 20 trešanja ima bolje dejstvo od lijekova protiv bolova. Ako imate upalu mišića od vježbanja ili rada, trešnje će vam dobro doći jer njeni antioksidanti djeluju opuštajuće i na mišiće, a kako sadrže puno magnezijuma i kalcijuma, dobre su i za kosti, piše "El".

Skidaju kilažu

Poput većine voća, trešnje imaju mnogo kalijuma, a malo natrijuma, pa ubrzavaju izlučivanje vode iz organizma. Nemaju masnoće, niskokalorične su, pa ne brinite ako pretjerate. Dobro će vam doći i za skidanje kilaže, jer u 100 grama ima tek 60 kalorija,prenosi Pink. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj za kamen u bubregu

Od peteljki trešnje možete napraviti čaj za čišćenje bubrega i mokraćnih puteva. Za pripremu čaja stavite rukohvat peteljki u litar vrele vode i kuvajte dva minuta. Ostavite četvrt sata da se hladi, a onda ocjedite i pijte u gutljajima tokom dana.

Primjedbe