ZOVU GA NAPITAK SREĆE: Najpoznatiji travar 20 stoljeća otkriva recept za čaj koji eliminiše nervozu organizma!

 


Maurice Mességué važi za najpoznatijeg travara 20 stoljeća, i on nam je otkrio recept za čaj koji uklanja stres i tjeskobu u organizmu.

Od vrlo siromašnih početaka došao je do toga da su njegove biljne lijekove tražili mnogi slavni ljudi i najveći moćnici 20. stoljeća, među kojim i kralj Farouk od Egipta, Winston Churchill, te pjesnik Jean Cocteau. (Tekst se nastavlja ispod)

On sam napisao je nekolicinu knjiga posvećenih herbalizmu, a u jednoj od njih protiv tjeskobe naročito preporučuje „napitak sreće“ koji se sastoji od četiri lako dostupne domaće ljekovite biljke.

Napitak sreće – recept

Na litru vruće vode stavite:

•     2 prstohvata sporiša (verbene)

•     2 prstohvata metvice

•     2 prstohvata cvjetova lipe

•     2 prstohvata kamilice.

Poklopite i nakon 10 minuta procijedite.

Pijte u količinama kojim želite.

Navedene čajeve možete kupiti u trgovinama zdrave hrane i webshopovima, kod travara, ljekarnama i većim trgovinama. (Tekst se nastavlja ispod)


Tajna napitka sreće

Maurice Mességué za tjeskobu je preporučivao biljke koje  opuštaju i smiruju, a kombinaciju iz napitka sreće posebno je cijenio.

Ljekoviti sporiš naziva se i verbena, željezarka, mačja metvica i sveta trava. On jača organizam, ublažava grčeve (nervozu, kašalj, tjeskobu, nesanicu), a smanjuje i povišenu tjelesnu temperaturu.

Detoksicira organizam, steže tkivo i pospješuje zacjeljivanje rana i infekcija.  Druga vrsta sporiša poznata kao limun verbena preporučuje se apatičnim, deprimiranim i neurasteničnim osobama jer djeluje podražavajuće. Izvanredno djeluje protiv grčeva. Dobar je kod migrena, neuralgija, umora. Ako imate želučanih tegoba povezanih sa psihičkim stanjem svakako vam se preporučuje limun verbena. (Tekst se nastavlja ispod)

Metvica je jedna od najpoznatijih biljaka svijeta. To je biljka višestrukih koristi i uporaba. Metvica jača organizam i vraća snagu svim organima, zato se posebno preporučuje djeci, starijima i rekonvalescentima. Iznad svega je korisna za živce i srce koje jača i smiruje zbog apastičnih svojstava. Djelotvorna je kod svih vrsta kašlja, neuralgije, nesanice, drhtavice, tjeskobe i sličnih tegoba.  Preporučuje se i kod svih vrsta infekcija i probavnih problema.

Lipa je biljka poznata u narodu kao smirujuća. Međutim, ona je i pravi koncentrat vrijednih osobina. Djeluje kao tonik, antiseptično, sedativno. Za miran san nema ništa boljega od lipova čaja. Posebno se preporučuje nervoznim osobama, onima koji pate od kronične tjeskobe i nesanice, nemirnoj djeci i starijim ljudima koji loše spavaju. Blagotvorna je kod kašlja, glavobolje, astme te srčanih bolesti. Ako je uzimate redovito donijeti će vam mirne noći, odmorna jutra i dane bez napetosti.

Primjedbe