NAPITAK KOJI ČISTI JETRU, A TREBA DA GA PIJETE BAŠ NA LJETO: Pomozite vašem organizmu!

 


Detoksikacija organizma je veoma važna. Ona predstavlja proces oslobađanja tijela od toksina koji su se nakupili u zimskom periodu koji karakteriše ishrana bogata masnom i jakom hranom. 

Uz kvalitetnu hranu ćelije lakše izbacuju štetne supstance, umjesto kojih u njen sastav ulaze kvalitetne materije koje grade zdravija tjelesna tkiva. (Tekst se nastavlja ispod)

Jednostavan način čišćenja debelog crijeva traje pet dana i sastoji se od izbjegavanja vještačkih masnoća, životinjskih namirnica, slatkiša, kao i industrijskih proizvoda. Ishrana se zasniva na svježem lisnatom povrću i integralnim žitaricama. 

Ujutru je potrebno popiti čašu tople limunade bez šećera, a kao obavezna salata je lišće maslačka i to 30-40 grama u toku dana. Mladi listovi maslačka se dobro operu i od njih napravi jednostavna salata sa dodatkom malo soli i kašičice hladnocjeđenog maslinovog ulja i limunovog soka. Treba piti bar dva litra vode u ovom periodu. Između obroka po potrebi možete uvesti voćnu užinu. (Tekst se nastavlja ispod)

Šejk od spanaća

U blender ubacite dvije pune šake spanaća i pola čaše vode i miksajte dok se maksimalno ne sjedini. Potom usitnite bananu i jabuku na komade i ponovo miksajte, dok smjesa ne postane sjedinjena i kašasta. Na kraju ubacite sok od pola limuna i još malo izblendajte.

Primjedbe