OVA BILJKA JE INFUZIJA ŽIVOTA: Jača organizam, liječi upalu pluća, podstiče čišćenje tijela od toksina i sluzi!

 


Eliksiri od ovasa se koriste kao stimulans za nesanicu, mentalnu iscrpljenost, fizički umor. Kupke od ovsene kaše pomaže kod reumatizma, gihta, išijasa i nekih kožnih oboljenja. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od zobi ili bujon je jednostavno neophodan za jačanje nervnog sistema, srca, pluća, poboljšava sastav krvi i metabolizam. Osim toga: liječi čir na želucu, hronični gastritis, a posebno je koristan kod hroničnog hepatitisa i pankreatitisa.

Čaj ili odvar od ovaca ima diuretski efekat, pa je u stanju da leči upalu bubrega i bešike kao i inkontinencije urina kod djece. Često je veoma efikasan kod liječenja prehlade i gripe. 

Čaj se pravi tako što se koristi cijelo zrno zobi, po mogućnosti neoljušteno. Ako liječite hronični kašalj ili ako sa čajem od zobi liječite upalu pluća, obavezno ovaj čaj zasladite sa kašičicom domaćeg meda. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od zobi - Klasičan recept

1-2 šolje ovasa skuvajte u 1 litri ključale vode, ostavite da odstoji 20 minuta, zatim pijte po pola šolje najmanje 3 puta dnevno. Tako ćete očistiti jetru, ubrzati metabolizam i osnažiti tijelo.

Primjedbe