OVO JE NAJJEFTINIJI NAPITAK KOJI UKLANJA 6 TEGOBA: Preporodit će vaš organizam!

 


Za savremene nutricioniste čaj od hibiskusa je, prije svega, čuvar zdravlja, a njegova intenzivna aroma podstiče koncentraciju i preporučuje se svima koji smatraju da ih jedino kafa može održati budnima. Uz veliku količinu vitamina C, hibiskus obiluje flavonoidima, koji imaju važnu ulogu u očuvanju zdravlja i podizanju imuniteta.

Snižava krvni pritisak

U studiji koju je objavio „The Journal of Nutrition“, odrasle osobe sa visokim krvnim pritiskom koje su konzumirale 750 mililitara čaja dnevno, podeljeno u tri doze, imale su za rezultat snižavanje krvnog pritiska. Samim tim smanjuje se rizik od pojave srčanih oboljenja. Preporučuje se da se čaj ovako pije mesec dana, a potom da se napravi ista vremenska pauza. (Tekst se nastavlja ispod)

Reguliše nivo holesterola i triglicerida

Samo dvije šolje čaja dvaput dnevno tokom jednog mjeseca dovešće do blagog smanjivanja ukupnog nivoa holesterola. Rezultati studije su potvrdili da dolazi do smanjenja triglicerida i lošeg holesterola, kao i do povećanja dobrog holesterola.

Obezbjeđuje dobru probavu

Svaka hidratacija doprinosi regulaciji varenja, a čaj od hibiskusa dodatno podstiče probavu jer je prirodni diuretik. Preporučuju se dvije šolje dnevno, uz ogradu da djeca i trudnice ne bi trebalo da uzimaju više od jedne šolje, i to ne duže od dvije sedmice u kontinuitetu.

Jača imunitet

Zbog velike količine vitamina C, ključnog za održavanje zdravog imunološkog mehanizma, čaj od hibiskusa je u zimskim mjesecima naročito, uz redovno pranje ruku, idealna zaštita od gripa i prehlada. Jaki antioksidanti iz ovog čaja takođe mogu da poboljšaju imunitet podsticanjem produkcije belih krvnih zrnaca, tako važnih u odbrani organizma od infekcija. (Tekst se nastavlja ispod)

Čuva vitku liniju

Ovaj biljni napitak podstiče gubitak kilograma, a ekstrakti hibiskusa su čest sastojak preparata za mršavljenje. Ubrzava metabolizam, pomaže u razgradnji ugljenih hidrata i masnoća, te ublažava osjećaj gladi.

Poboljšava raspoloženje

Flavonoidi iz ovog čaja su dobri za mentalno zdravlje jer ublažavaju simptome depresije i poboljšavaju raspoloženje. Dakle, kad vam nagrnu crne misli, skoknite do kuhinje i skuhajte šoljicu ovog čaja. Već poslije prvog udaha vrele pare čaja osjetit ćete se bolje, piše magazin "Žena.blic.rs".

Primjedbe