TRAVARI KAŽU DA SU DAR PRIRODE: Ljekovitost ovih sjemenki je OGROMNA, a mi ih tako malo koristimo!

 


Jedna od izrazito ljekovitih biljki na ovom planetu je i bundeva! Bundeva koju mnogi ljudi jednostavno ne vole. No, ona se u medicinske svrhe koristi već tisućama godina! 

Bundeva je nevjerojatan izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K, pogotovo njezine sjemenke koje su bogate omega 3 masnim kiselinama što je presudno kod održavanja zdravlja srca. (Tekst se nastavlja ispod)

Još jedno istraživanje, ovog puta njemačkih naučnika, potvrdilo da žene koje su prošle kroz menopauzu i svakodnevno jedu sjemenke bundeve imaju za 23% manji rizik od nastanka raka dojke. Jednako učinkovitima su se pokazale i sjemenke suncokreta. Sama boja bundeve ukazuje da je ova namirnica bogat izvor beta karotena.

Također, bundeva je i diuretik, a preporučuje se osobama s artritisom i gihtom. isto tako, bundeva štiti zdravlje očiju, jer je bogata karotenoidima.

Ova namirnica pomaže smanjiti kolesterol u krvi. (Tekst se nastavlja ispod)

Oblog od svježe naribane bundeve primjenjuje se za ublažavanje bolova od proširenih vena.

Samo jedna žlica soka bundeve dnevno zaštitit će vas od bolesti mokraćnog mjehura, bubrega i prostate. Kao maska za lice bundeva je prikladna za problematičnu kožu.

Bundeva ne samo da njeguje i hrani kožu, nego ju i štiti od raka - pokazuju najnovija istraživanja, koja potvrđuju da je bundeva pravi Božji dar!

Primjedbe