ZOVU JE KRALJICOM LJEKOVITIH BILJAKA: Pomaže kod izlječenja najopasnijih bolesti današnjice!

 


Neka istraživanja su pokazala da tamjan može pomoći i u liječenju nekolikih vrsta karcinoma - malignih melanoma, raka mjehura i  tumora na mozgu.

Ipak, osobe koje piju lijekove za razređivanje krvi, pate od visokog pritiska, trudnice i dojilje ipak ne bi trebalo da koriste tamjan. (Tekst se nastavlja ispod)

Potvrđeno je da ekstrakt tamjana, tamjanov acetat,  smanjuje neurološka oštećenja, olakšava depresiju i napetost, sprječava bolesti krvnih žila i smanjuje loš kolesterol.

Tamjan poboljšava cirkulaciju i dotok krvi kroz žile oštećene upalom što dodatno pomaže zglobovima ugroženim artritisom. Njegovo moćno antiupalno djelovanje pomaže i kod Chronove bolesti i cisti.

Potvrđeno je da ekstrakt tamjana, tamjanov acetat, smanjuje neurološka oštećenja, olakšava depresiju i napetost, sprečava bolesti krvnih sudova i smanjuje nivo holesterola. (Tekst se nastavlja ispod)

U aromaterapiji tamjan se koristi za olakšanje stresa, napetosti, histerije i depresije. Masaža i kupka sa uljem od tamjana mogu da pomognu kod menstrualnih bolova i upale mokraćnih kanala.

Primjedbe