ČAJ OD OVE BILJKE NEOPHODNO JE PITI LJETI: Ima NEVJEROVATAN UTICAJ NA ZDRAVLJE, evo zbog čega!

 


Jedan od najpopularnijih čajeva na svijetu je dobar za piće i ljeti... Da li ste znali da kamilica:

1. Čuva zdravlje probavnog sustava

Pravilna probava je iznimno važna za cjelokupno zdravlje, a jedno je manje istraživanje pokazalo da kamilica može pospješiti probavu i smanjiti rizik od gastroenteroloških problema. Spomenuto istraživanje je pokazalo da kamilica smiruje ​proljev kod miševa,dok je drugo pokazalo kako može spriječiti pojavu čireva. (Tekst se nastavlja ispod)

2. Može spriječiti razvoj raka

Antioksidanti koje sadrži kamilica su povezani sa manjim rizikom od nastaka nekoliko vrsti raka, a najvažniji je svakako apigenin za koji se pokazalo da se uspješno bori protiv stanica raka grudi, crijeva, kože, prostate i maternice. I ova su istraživanja obe​ćavajuća ali je svakako potrebno još dokaza prikupljenih na čovjeku.

3. Može pomoći pri kontroli šećera u krvi

Njegova protuupalna svojstva mogu spriječiti oštećenja stanica gušterače do čega dolazi kada razina šećera u krvi naglo raste. Zdravlje gušterače je​ ​i​​ iznimno važno jer upravo ona proizvodi inzulin. (Tekst se nastavlja ispod)

4. Smiruje i uspavljuje

Svaka se osoba barem jednom u životu susrela sa ​simptomima anksioznosti i nesanice koji se mogu javljati kao zasebni problemi ili pratiti depresiju. Oni se mogu pojaviti zajedno, ali i u kombinaciji s depresijom. 

Stručnjaci pretpostavljaju da je za smirujući učinak kamilice zaslužan flavonoid pod nazivom apigenin. Međutim, za razliku od popularnih lijekova za ublažavanje anksioznosti, kamilica ne stvara ovisnost i nije štetna.

Primjedbe