ČUVENI DOKTOR UPOZORAVA: Bez ovih namirnica srce ne može biti zdravo

 


Konzumiranje zdravih namirnica ključno je za očuvanje zdravlja celog organizma, od prevencije i lečenja od raznih virusa, do produženog životnog veka, ističe poznati ruski lekar i televizijski voditelj, Aleksandar Mjasnikov.

On je priznati kardiolog, a svaka njegova reč se pažljivo sluša. Na pitnje kako što duže ostai zdrav, očuvati srce i izbeći druge zdravstvene komplikacije, on je rekao: (Tekst se nastavlja ispod) 

“Dokazano je da određena hrana ima blagotvorno dejstvo na naš organizam, te nam samim tim pomže da živimo duže. Takođe, veliku ulogu igra i genetika, ali je vrlo važno pravilno birati hranu.”

Povrće

Među povrćem izdvajaju se karfiol i brokoli. Ako se često konzumiraju, aktivira se prirodni sistem za detoksikaciju. Povrće smanjuje mogućnost nastanka malignih tumora.

Voće

Da biste imali dug i zdrav život i sprečili kardiovaskularne bolesti, potrebno je svakodnevno pojesti dve porcije voća i tri povrća, objašnjava grupa američkih dijetetičara, a navodi ruski doktor. Rezultati istraživanja koje je sproveo ovaj tim otkrili su da je dnevna potrošnja pet porcija voća i povrća povezana sa manjim rizikom od umiranja. (Tekst se nastavlja ispod)

Orašasti plodovi

Rezultati studije sprovedene 2020. godine došlo se do zaključka da zamena životinjskih proteina biljnim proteinima smanjuje smrtnost bilo kog uzroka. Naročito korisni su bademi.

Beli luk

Svima nam je već poznato koliko je beli luk lekovit. On blagotvorno deluje na krvne sudove i znatno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Primjedbe