STRAH I TREPET ZA RAK: Ova mješavina je pravi rasadnik zdravlja, a evo kako se pravi!

 


Neobrađeni i sirovi orašasti plodovi su pravi rasadnik zdravlja, a istraživanje objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition dokazala je kako se unos orašastih plodova u organizam ne mora ograničavati.

Bademi, lješnjaci, kikiriki, brazilski orasi, domaći orasi i cashev orasi igraju važnu ulogu u smanjenju rizika od razvoja srčanih bolesti, pokazuje studija sa Harvarda. To je zato što orašasti plodovi mogu smanjiti LDL holesterol. (Tekst se nastavlja ispod)

Ishrana bogata pistaćima može donekle štititi od razvoja raka pluća, pokazuje preliminarno istraživanje predstavljeno na Cancer Prevention Research Conference. Naučnici misle da ključnu ulogu igra gamma – tokoferol, tip vitamina E.

Brazilski orasi su puni selena i mogu pomoći i protiv uznapredovalog raka prostate, pokazala je studija sprovedena u Holandiji.

Naime, muškarci koji su imali visoke nivoe selena u krvi imali su 60 posto manje šanse za dobijanje uznapredovalog raka prostate 17 godina kasnije. (Tekst se nastavlja ispod)

U malu čašu vode stavite razne orašaste plodove i ostavite ih da odstoje nekoliko sati. Nakon toga ih mozete konzumirati sa jogurtom i voćem, jako zdrava kombinacija.

Primjedbe