SVI RADE OVAJ TRIK S LUKOM ZA ZDRAVLJE: "Doktori su me otpisali, a UJUTRO SAM SE PROBUDIO KAO NOV"

 


Kineska medicina tvrdi kako se na našim stopalima nalaze tačke koje imaju moćno djelovanje na unutrašnje organe.

Prema tvrdnjama onih koji taj savjet šire, luk će isušiti toksine iz vašeg tijela, spriječiti gripu i još štošta. (Tekst se nastavlja ispod)

Oni koji su pokušali ovaj trik, tvrde kako luk izvači toksine iz tijela, sprječava gripu i još mnogo toga. Potrebno je da uradite sljedeće:

Ogulite luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih na stopala i preko navucite čarape kako bi ostali na koži i otiđite na spavanje.

Naime, luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz luka preko kože ulazi u krvotok i potiče pročišćavanje krvi, cirkulaciju te time općenito ima blagonaklono djelovanje na zdravlje. (Tekst se nastavlja ispod)  

Sastojci u luku imaju i antifungalna djelovanja te ćete redovnom upotrebom luka na stopalima ili njegovom konzumacijom osnažiti svoj imunološki sistem i pomoći u borbi protiv raznih upala.

U narodnoj medicini luk se koristi kod raznih bolesti, a neke od njih su: bolesti srca i krvnih sudova, kod želučanih i crijevnih tegoba te kašlja i prehlade. Smanjuje povišeni nivo holesterola u krvi, smanjuje povišeni krvni pritisak, itd.


Primjedbe