ZOVU JE BILJKA ŽIVOTA: Kada vidite šta sve liječi, shvatićete zašto - ODMAH JE POTRAŽITE

 


Na latinskom jeziku lan se naziva "Linum usitatissimum", što u prevodu znači "korisni lan". Niko ne bi rekao da lan može biti toliko zdrav!

Zahvaljujući svojoj posebnoj teksturi, sjeme lana može pomoći u spriječavanju mnogih bolesti, od zatvora do srčanih problema. Dodavanje lanenog sjemena vašoj ishrani može biti veoma korisno za vaše zdravlje. Sjeme je bogato vlaknima i dobrim mjastima te će učiniti da se osjećate sito, stimuliše varenje i metabolizam. (Tekst se nastavlja ispod)

Glavni sastojci su mu omega 3 masne kiseline, nezasićene masne kiseline i lingan. Ovi sastojci idu u prilog našim zglobovima i generalno našem zdravlju

Mozak takođe profitira od omega 3 masnih kiselina, jer njihov nedostatak može dovesti do problema sa zapažanjem, jasnog razmišljanja, promjene raspoloženja i depresije.

Lan će čak pomoći u borbi protiv dijabetesa. Važni antioksidansi u semenu lana spuštaju nivo insulina i nivo šećera u krvi dovode u normalu. Takođe je i odlična preventiva! (Tekst se nastavlja ispod)

Kako biste maksimalno iskoristili ono što lan može da pruži trebalo bi ga samljeti. Potopite ga 30 minuta u vodu prije obroka, a onda ga ostavite da se osuši.

Primjedbe