JEDNOSTAVAN DOMAĆI RECEPT ZA ČIŠĆENJE JETRE: Oslobađa organizam od štetnih toksina i slobodnih radikala

 


Često olako shvaćamo brigu o jetri pa u sebe unosimo štetne tvari, poput npr. alkohola. Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholna bolest jetre koje može biti uzrokovana konzumiranjem proizvoda s dodanim šećerom, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Vašoj jetri bi uvijek godilo malo čišćenja. Jedan od načina da se to učini jest konzumiranje vode s grožđicama. (Tekst se nastavlja ispod)

Kao i svježe grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa (bioflavonoidi i vitamin C) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

Grožđice u borbi protiv toksina

Grožđice imaju gotovo triput veći antioksidativni kapacitet od crnog i bijelog grožđa, te su jedan od najbogatijih izvora antioksidansa od svih namirnica. Osim toga, hranjive tvari još su koncentriranije kada se voće osuši.

A sa svim tim koncentriranim hranjivim tvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu vrlo korisno. Kada se potope u vodu, te se tvari brže apsorbiraju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa. Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sustav te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine. (Tekst se nastavlja ispod)

Upute za pripremu:

Temeljito očistite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u 2 šalice vode koje treba da kuhate 20 minuta. Ostavite ih u toj vodi preko noći. Ujutro procijedite vodu i popijte je na prazan želudac. Činite to nekoliko dana i vaša će jetra biti očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

Primjedbe