NJEMAČKI RECEPT ZA ZDRAVLJE: Kardiolog mi je pročistio arterije i spasio bubrege sa 4 KAŠIKE OVOG NAPITKA!

 


Krvni pritisak je kao termometar za zdravlje. Visok krvni pritisak znači da vaše srce radi teže kako bi ispumpalo krv. Ovo je opasno jer može dovesti do infarkta, cerebralne tromboze ili poremećaja bubrega. Iz tog razloga je veoma bitno kontrolisati krvni pritisak.

Limun, bijeli luk i đumbir. Svaki od ovih sastojaka je izuzetno dobar za zdravlje ali njihova kombinacija čini čuda. Imamo limun koji je bogat vitaminom C. On takođe ima alkalna svojsva koja regulišu pH nivo u tijelu. (Tekst se nastavlja ispod)

NAPOMENA: AKO PIJETE TABLETE ZA VISOK KRVNI PRITISAK IZBJEGAVAJTE DA KONZUMIRATE DJUMBIR!

TREBA VAM:

4 glavice bijelog luka

đumbir – 4cm

4 limuna

2 litra vode

PRIPREMA:

Za početak dobro operite limun i đumbir i limun isijecite na kriške. Zatim oljuštite bijeli luk i đumbir i sipajte sve sastojke u blender. Miksujte dok ne dobijete sjedinjenu, tečnu formu. (Tekst se nastavlja ispod)

Nakon toga ovu mješavinu ulijte u lonac i zagrijte je. Zatim polako dodajte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja ostavite mješavinu da se ohladi i posle je sipajte u flašu i stavite u frižider.

Obavezno pijte jednu čašu ovog napitka svako jutro na prazan stomak, a preporučljivo je i ispiti jednu dva sata prije spavanja. Sa tim će vaše arterije biti kao nove za vrlo kratko vrijeme jer će mast koja ih zapušava nestati.

Primijetićete i kako je vaš krvni pritisak regulisan i stabilizovan.

Primjedbe