OVA BILJKA RAZBIJA KAMEN U BUBREGU, TOPI SALO I MAKSIMALNO JAČA IMUNITET: Evo kako se priprema (RECEPT)

 


Bijeli sljez je višegodišnja aromatična biljka koja raste u vlažnim predelima Evrope, Afrike i zapadne Azije. Čaj od bijelog sljeza sadrži mnogo ljekovitih svojstava i može da pomogne u lečenju raznih bolesti. 

Najefikasniji je u liječenju urinarnih infekcija i razbijanju kamena u bubregu. Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, čaj od bijelog sljeza je dobar za jačanje imuniteta i za borbu protiv virusa i bakterija. (Tekst se nastavlja ispod)

Takođe, ublažava bol u grlu, iritacije i upalu sluzokože usta i ždrela. S obzirom da sadrži velike količine biljne sluzi, čaj od bijelog sljeza je dobar lijek za suvi kašalj i za druge respiratorne probleme. Ima sposobnost da umiruje iritiranu sluznicu i da razgrađuje sekret koji izaziva kašljanje. Takođe, ovaj čaj je dobar za varenje i za liječenje upala digestivnog trakta. 

Čaj od belog sleza reguliše probavu i ubrzava metabolizam. Na taj način, pomaže u gubitku kilograma, a istovremeno pruža i osjećaj sitosti. Dokazano je da čaj od bijelog sljeza može da liječi i upalu sluzokože želuca, naročito u kombinaciji sa kamilicom. Takođe, može da liječi upalu debelog crijeva, dijareju i povraćanje. (Tekst se nastavlja ispod)

Priprema čaja: 

Čaj od sleza se priprema i pije drugačije nego ostali čajevi, jer se pogrešnom pripremom gube ljekovita svojstva.

Ovo je pravilan način pripreme: 2 kašike korijena bijelog sljeza preliti s 2,5 dl mlake ili hladne vode i ostaviti barem 1 sat, idealno 2 sata, da bi se stvorilo dovoljno sluzi. Nakon toga malo se zagrije, doda malo meda i pije tri puta na dan.

Primjedbe