OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI ČAJ ZA BUBREGE: Čudo u čaši će izliječiti upalu i UNIŠTITI INFEKCIJU!

 


Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili genetskim predispozicijama

Ovo su simptomi i znaci bolesti bubrega:

češća potreba za mokrenjem ili problem kontrolisanja mokrenja

bol u donjem dijelu leđa

bol ili peckanje prilikom mokrenja

edem (tzv. držanje vode) u plućima, nogama, trbuhu, itd.

oticanje oko lica, očiju, nogu i gležnjeva. (Tekst se nastavlja ispod)

Bubrezi dnevno 120 do 150 litara krvi dnevno i uklanjaju do dvije litre otpadnih tvari i suvišne vode. Uz to pomažu u reguliranju krvnog tlaka i stvaranju crvenih krvnih zrnaca. 

Može doći do upale bubrega što je ozbiljna bakterijska infekcija koja može biti akutna ili hronična, piše portal “Krenizdravo”.

Liječenje upale čajevima za bubrege

Najčešći razlog nastanke upale bubrega je infekcija ili imunološka reakcija koja ne ide pravim putem te oštećuje bubrege. 

Imunološka reakcija može nastati tako da protutijelo napada bubreg ili antigen koji se nalazi uz njegove stanice.

Drugi način je da se protutijelo spaja s antigenom na drugom dijelu tijela i veže za stanice u samom bubregu. Akutna upala bubrega ima nekoliko uzroka i može u konačnici dovesti do zatajenja bubrega ako se ne liječi. 

Ovo stanje poznato je kao Brightova bolest.

Poseban rizik od upale bubrega i težih bolesti imaju ove skupine ljudi:

osobe koje u porodici imaju povijest bolesti bubrega i infekcije

osobe koje imaju bolest imunološkog sustava, kao što je lupus

osobe koje uzimaju previše antibiotika ili lijekova protiv boli

Osobe koje su imale nedavnu operaciju urinarnog trakta

Glavni simptomi upale bubrega koje ne smijete ignorirati su osjećaj zbunjenosti i nemogućnost koncentracije, suha i osjetljiva koža, visok tlak, anemija, bol u donjoj strani leđa, natečenost nogu i ruku, smrzavanje, gubitak apetita, okus metala u ustima i loš zadah te problemi s mokrenjem. (Tekst se nastavlja ispod)

Ako osjetite neki od ovih simptoma, a da traje duže od nekoliko dana, obavezno se javite svom liječniku kako bi se istražilo o čemu se točno radi.

Za liječenje, ali i prevenciju problema s mokraćnim sustavima i bubrezima, isprobajte ovaj čaj za bubrege koji možete pripremiti kod kuće.

Čaj od peršuna

Ovaj čaj je broj jedan kao pomoć u detoksikaciji organizma te se koristi kao diuretik. U sebi sadrži velike količineflavonoida, fiksiranih ulja, uljne smole, proteina, ugljikohidrata i vitamina.

Antioksidansi u peršinu odlični su za organizam jer su potrebni kako bi štitili tijelo od djelovanja štetnih slobodnih radikala. Tako je čaj od peršina odličan za čišćenje gotovo svakog dijela tijela, pa i bubrega. 

Koristi se za čišćenje bubrega i urinarnog trakta, a ovako se priprema.

Potrebni sastojci:

3 limuna

1 šoljica nasjeckanog peršuna

5 stručaka celera

6 šoljica vode

1 đumbir

Priprema se tako da stavite sok od limuna, peršin, celer i očišćeni đumbir u blender i izmiksajte, zatim dodajte vode i ponovo izmiksajte. Pijte u gutljajima kroz cijeli dan.

Primjedbe