PREPIŠITE OVU RECEPTURU OD MLADE KOPRIVE: Prirodni je tretman za reumu i artritis, izlečiće vam prolećni umor i očistiti krv!

 


Mali je broj preparata čije se moći mogu uporediti sa onima od mlade koprive. Ukoliko imate bilo kakvih problema sa mokrenjem, kamenom u bubregu, tegobama sa zglobovima, kopriva će vam pomoći u tome.

Čaj od koprive će smanjiti simptome alergije, groznice, izliječiti proljetni umor, pročistiti krv. (Tekst se nastavlja ispod)

Evo za šta je korisno ulje od mlade koprive:

Čini čuda za bolesti reumatizma, artritisa i osteoporoze. Takođe se koristi za brzo zacjeljenje ogrebotina i opekotina na koži, a može pomoći čak i kod ekcema i drugih stanja kože.

Priprema ulja od mlade koprive:

Da biste napravili ulje od koprive, teglu napunite svježim lišćem mlade koprive i prelijte ih maslinovim ili kokosovim uljem. Zatvorite teglu, pa je ostavite na sunčano mjesto.

Svakodnevno promućkajte i ostavite još 20ak dana da stoji na suncu. Prije upotrebe procijedite ulje i namažite kožu. Da biste ublažili bol, nahranili kožu, liječili bolesti kože i smanjili bore, koristite ulje od koprive.

Za naše zdravlje je takođe izvrstan i čaj od koprive, ispod vam donosimo upute za pripremu. (Tekst se nastavlja ispod)

Sastojci:

  • 200 ml vode,
  • nekoliko listova svježe mlade koprive (mada može i suvih listova)

Za pripremu čaja od koprive koriste se mladi listovi koji se beru u proljeće.

Priprema:

Grijte vodu sve dok ne prokuha. Koprivu prelijte vrelom vodom te ostavite između 5 i 10 minuta da odstoji. Čaj nipošto nemojte pripremati u metalnoj posudi ili šoljici.

Nakon što je kopriva odstajala u vreloj vodi, mješavinu je potrebno procijediti, po želji zasladiti i konzumirati. Savjeti za branje koprive:Kada krenete da berete koprivu, obavezno na ruke stavite zaštitne rukavice. Zatim oštrim nožem ili makazama isijecite vrhove mlade koprive.

Ubranu koprivu stavljajte u činiju ili torbu. Ukoliko vas kopriva “opeče” baštovani predlažu da na kožu nanesete pastu od sode bikarbone i vode.

Nakon par minuta bol uzrokovana branjem koprive će nestati. Iskoristite i vi mladu koprivu za ove odlične prirodne recepte.

Primjedbe