MNOGI TVRDE DA JE BOLJA OD LIJEKOVA: Ova namirnica je najbolja hrana za naš mozak i tijelo!

 


Jela od ove namirnice  pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska i probavnih problema.

Odavno je dokazano njeno ljekovito dejstvo za brojne zdravstvene tegobe. Budući da poboljšava memoriju u poređenju sa drugim žitaricama heljda je niskokalorični produkt, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6. (Tekst se nastavlja ispod)

Dijeta se drži 14 dana.

Poslije 2 nedelje držanja dijete sa heljdom možete izgubiti težinu od 7 do 10 kilograma, a ujedno i očistiti svoj organizam i odmoriti svoj želudac i crijeva.

Prije svega, nabavite heljdu (proprženu u zrnu). Prisutna je u svakoj radnji zdrave hrane.

Uveče, zrno zaliti kipućom vodom, vodu ocijediti i zaliti ponovo kipućom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 1,5 čaša vode). Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čase, koliko god želite. (Tekst se nastavlja ispod) 

Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema svom apetitu, piše uspesnazena.com Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuhati). Ujutru je spremna za upotrebu.

Heljdina dijeta nije gladovanje, ne bi trebalo da imate osjećaj gladi. Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli. 

Primjedbe