ZA NJIH TVRDE DA SU BOLJE OD LIJEKOVA: Dovoljna je SAMO ŠAKA ovih šumskih plodova dnevno

 


Trčimo od ljekara do ljekara, od specijaliste do specijaliste tražeći vezu za primarijusa, načelnika ili doktora na glasu. 

Kupujemo desetine lijekova i suplemenata da bismo prevenirali ili izliječili kardiovaskularne bolesti, imunološka oboljenja poput dijabetesa, da bismo ojačali kosti i čitav organizam, da bismo regulisali varenje, da bismo zaustavili ili barem usporili starenje, a ono što nam zaista treba nalazi se nadohvat ruke, a to su borovnice. (Tekst se nastavlja ispod)

Evo zbog čega treba jesti borovnice

Ove ukusne modroplave bobice su riznica flavonoida, antioksidanata, vitamina i minerala koji su neophodni za normalno funkcionisanje svih organa, a samim tim i za ukupno zdravstveno stanje svakog od nas.

Istraživanja su pokazala da borovnice sadrže više antioksidanata nego bilo koje drugo voće i povrće. 

Ove hranljive materije neutrališu slobodne radikale, koji oštećuju ćelije, i time spriječavaju razvoj raznih bolesti, zbog čega svakog dana treba uzeti najmanje jednu porciju svježih borovnica. (Tekst se nastavlja ispod)

Borovnice zbog niskog glikemijskom indeksa imaju pozitivan efekat na regulaciju šećera u krvi, pogotovo kod osoba koje već boluju od dijabetesa. 

I kod šećerne bolesti tipa A i tipa B, jedna porcija borovnica dnevno donosi značajno poboljšanje rezultata nakon dva mjeseca upornog konzumiranja.

Preventivno konzumiranje ovog voća najbolje efekte pokazuje u sprječavanju razvoja srćanih oboljenje, slabljenju kostiju, gubitku vida i nastanku urinarnih infekcija, bilo da se borovnice jedu sveže, u šejku ili slasnoj piti.

Primjedbe