Biljka sa HILJADU BLAGODETI čiji se miris dugo pamti: Ublažava stres, nervozu napetost i umor

 


Rozetla može dostići visinu do jednog metra, a njena upotreba je višestruka. Koristi se za pripremu hrane, kao lek, a zbog svojih eteričnih ulja široko je rasprostanjena u kozmetičkoj industriji. 

Upravo su ta ulja bitna za očuvanje i zdravlje kože te se od nje prave razne kreme. Nekada su se njeni listovi koristili kao dodatak kolačima, dok u današnje vreme to obavljaju veštačke boje i arome. (Tekst se nastavlja ispod)

Rozetla u pekmezu i slatkom

Postoji više vrsta rozetle. One se najčešće razlikuju po mirisu, tako da imamo one koje mirišu poput ruže, limuna ili mente. Upravo se zbog toga njihova upotreba u kuhinji takođe razlikuje.

Rozetla protiv dijabetesa i napetosti

Ova biljka pomaže kod boljeg razlaganja šećera, i veoma je dobra u borbi protiv dijabetesa tj šećerne bolesti. Ovu priču mi je protvrdio i jedan stari travar. Koristi se na sledeći način. (Tekst se nastavlja ispod)

Svakog dana pre obroka (3 puta na dan) uzeti jedan list i žvakati ga 15-ak minuta. Sve sem lista gutajte, a list isljunite posle tih 15min. Postoji veliki broj slučajeva, da su ljudi uz pomoć ove biljke prestali koristiti insulin posle nekoliko meseci ove “terapije“.

Neka istraživanja su pokazala kako sam miris ove biljke pozitivno utiče na organizam kao antidepresiv u aroma terapiji. Na taj način ublažava stres, nervozu napetost i umor.

Primjedbe