DJELUJE MOMENTALNO: Gutljaj ovog napitka rastapa svu nakupljenu sluz u grlu i plućima…

 


Svako od nas treba da uzima zdrave napitke, jer tako mogu da spriječe nastanak raznih oboljenja, ojačaju imuni sistem, ali i da organizam očiste od nakupljenih toksina. 

Potrebno je uzimati i domaće napitke koji će imati pozitivan učinak na rad probavnih organa, a ovi napitci će upravo to i da postignu. (Tekst se nastavlja ispod)

Ako imate problema sa kašljem, nakupljenom sluzi u sinusima, disajnim putevima i plućima, kao i upalom grla, onda biste trebali da koristite ovaj napitak. 

Ovo može da izazove razvoj komplikacija, tako što će da dođe do razvoja prehlade, a onda i do nastanka komplikacija, razvoja infekcija i začepljenja disajnih puteva. 

Čaj od đumbira može da vam pomogne kako biste se oslobodili upale i spriječili da dođe do razvoja ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Potrebni sastojci:

– malo soka od limuna

– malo crnog bibera

– dvije čaše vode

– 6 komadića đumbirovog korijena

Priprema:

Stavite prvo vodu da vam prokuha, a zatim trebate da stavite biber i đumbir i pustite da se kuha oko 20-tak minuta. Poslije tog perioda smjesu skinite sa vatre i poklopite, a onda i procijedite. (Tekst se nastavlja ispod)

Kada se napitak ohladio dodajte sok od limuna i možete početi sa njegovim konzumiranjem.

Primjena:

U toku dana biste trebali da popijete po dvije šolje ovog čaja. Nakon samo jednog dana osjetit ćete veliko olakšanje po pitanju nakupljene sluzi. 

Ovaj čaj pijte nekoliko dana i sluz će se jednostavno istopiti i nestati.


Primjedbe