Med, orasi, sirće i bijeli luk: Čudotvorna kombinacija koja liječe skoro sve, a evo koliko je zdrava

 


Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, neurednoj probavi, slaboj cirkulaciji i razmjeni materija u organizmu. Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova.

Med i jabukovo sirće

Rastvor dvije kašike sirćeta u dva dl mlake, prethodno prokuhane vode, uz dodatak dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, neurednoj probavi, slaboj cirkulaciji i razmjeni materija u organizmu. Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Prema nekim izvorima rastvor se dobro pokazao u lečenju noćnog mokrenja kod djece.

Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja. Odavno je poznato da je med najbolje sredstvo za uspavljivanje i da učvršćuje san.

Med i orasi

Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.

A tek u kombinaciji sa medom, predstavlja izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost ne može uporediti ni sa najmoćnijim farmakološkim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Kod anemije

Pripremiti smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima svaka tri do četiri sata. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba. (Tekst se nastavlja ispod)

Kašika meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki ljekar D. Gejl.

Med sa bijelim lukom

Sljedeći recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i otežanog disanja: kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmješati i ostaviti da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli.

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.

Primjedbe