MLADI ORAH SA MEDOM ZA ŠTITNU ŽLEZDU: Provjeren recept za prevenciju i liječenje pomenute bolesti…


Orah je nevjerovatna biljaka čiji se plod smatra jednim od najzdravijih namirnica. Osim što je veoma ukusna grickalica, orah se koristi i kao sastojak u brojnim kolačima i salatama.

U kombinaciji sa medom dobija se izuzetno ljekovit lijek koji se može korisiti u prevenciji brojnih bolesti. (Tekst se nastavlja ispod)

Jedna četvrtina šolje oraha, na primjer, nudi više od 100 odsto dnevno preporučene vrijednosti na biljnoj bazi omega-3 masti, zajedno sa visokim količinama bakra, mangana, molibdena i biotina.

Antioksidansi su od ključnog značaja za naše zdravlje, jer se vjeruje da pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i preranog starenja organizma. Orasi sadrže nekoliko jedinstvenih i moćnih antioksidanse kao što su polifenoli koji mogu da spriječe hemijski izazvano oštećene jetre.

Med je najljepši poklon prirode, a u kombinaciji sa mladim orahom dobijamo vitamisku bombu. Ovaj recep je odličan za prevenciju bolesti štitne žlijezde, čišćenja krvi, kod respiratornih problema, bronhitisa i upaljnog grla ali i kod svih neprijatnih pratioca klimaksa.

RECEPT:

– zeleni orasi

– med

– tegla (Tekst se nastavlja ispod)

PRIPREMA:

Mlade orahe oprati i isjeći na četvrtine i staviti u teglu veličine do 1kg (napuniti u nju orahe koliko može stati). Zatim, preliti livadskim medom tako da tegala bude napunjena do za dva prsta, do samog vrha. Teglu poklopiti salavetom ili gazom i pustiti da odstoji najmanje mjesec dana. Mladi plodovi oraha potopljeni u medu ispuštaju sve one korisne sastojke koji se nalaze u njima (vitamin C, jod i mnogobrojni minerali). Nako perioda od jednog mjeseca, smjesu procijediti i čuvati u frižideru.

PRIMJENA:

Svako jutro piti po jednu supenu kašiku dobijenog napitka. Ako su problimi sa štitnom žlijezdom opsežniji, preporučuje se konzumiranje ove smjese tri puta dnevno na pola sata prije svakog obroka po jednu supenu/veliku kašiku. Napominjemo da, svakako prije upotrebe ove terapije, treba da se posavjetujete sa svojim doktotrom.

Primjedbe