Riješite se visećih bradavica: Narodni lijekovi za liječenje papiloma

 


Postoji oko stotine vrsta papiloma virusa, ali ne predstavljaju svi opasnost po zdravlje čovjeka, a osloboditi se bradavica nije teško. Možete ukloniti papilomu u kućnim uslovima koristeći jednostavna prirodna, ali veoma efikasna sredstva.

Liječenje papiloma sa rusom (rusopasom)

U liječenju papiloma virusa najbolji lijek je rusa (rusopas). Najbolja metoda je – mazanje bradavica sa rusom 3-4 puta u intervalima od 2-3 minuta. Proceduru sprovoditi 2-3 puta dnevno. Ovakva intenzivna terapija dat će maksimalan rezultat. (Tekst se nastavlja ispod)

Ricinusovo ulje u liječenju papiloma virusa

Ricinusovo ulje je veoma korisno u borbi sa papilomima i bradavicama, jer u sebi sadrži kiselinu iritirajuću za bradavice i postiže potpuno njeno isušivanje. Bradavicu i kožu oko nje mazati ujutru i uveče sa ricinusovim uljem. Efekat nastaje poslije 3-4 nedelje korištenja ricinusovog ulja.

Propolis protiv bradavica

Propolis namazati na bradavicu zatim to mjesto dobro prelijepiti flasterom da ne ulazi vazduh. Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne uništi i korijen bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati dio izgrižene bradavice da bi kasnije propolis bolje djelovao na koren. (Tekst se nastavlja ispod)

Isušite bradavicu sa amonijakom

Običan štapić za uši umočite u amonijak (10% rastvor) i pritisnite sa njim papilom na 5-6 sekundi. Obratite pažnju da amonijak ne dospije u dodir sa kožom okolo papiloma.

Primjedbe