SAMO JEDNA KAŠIKA DNEVNO: Isprazniće vam stomak u roku od pola sata…

 

Mnogi od nas imaju probavnih problema poput problema sa zatvorom. To može biti zaista neprijatno i ne osjećamo se dobro. Osjećamo bolove i napetost. 

Bitno je da obratite pažnju na to šta jedete jer ukoliko jedete nezdravu i suhu hranu, onda će doći do zatvora. (Tekst se nastavlja ispod)

Zato paziet šta jedete, jedite voće, povrće, žitarice i popijte jogurt ili kefir koji su prirodni probiotici, a znamo da probiotici potiču razmnožavanje dobrih bakterija u organizmu.

Inače se preporučuje konzumacija probiotika kada pijemo antibiotike jer antibiotici narušavaju crijevnu floru. Kod problema sa zatvorom vam može pomoći i ovaj prirodni lijek.

Potrebni sastojci:

– 5 šolja vode

– 100g suvih šljiva

– 100g datula/hurmi

Priprema:

Priprema je vrlo jednostavna. U kuhanu vodu stavite suhe šljive i hurme koje ste očistili. Kuhajte 15 minuta, a onda izvadite i ostavite da se ohladi. Potom prebacite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru. (Tekst se nastavlja ispod)

Primjena:

Konzumirajte po jednu malu kašiku ujturu na prazan stomak, prije doručka. Ovaj prirodni lijek će vam pomoći da očistite organizam od toksina, ali i da riješite problem sa zatvorom. 

Osjećat ćete se mnogo bolje. Pored toga, ovaj prirodni lijek će ojačati vaš imunitet. Inače smo o važnosti prirodnih lijekova govorili u našim člancima. Pokazali su se jako uspješnim kod liječenja raznih stanja.

Primjedbe