NJEMAČKI RECEPT ZA ZDRAVLJE: Čisti arterije i smanjuje povišen pritisak – evo kako se pravi i koristi

 


Krvni pritisak je kao termometar za zdravlje. Visok krvni pritisak znači da vaše srce radi teže kako bi ispumpalo krv.

Ovo je opasno jer može dovesti do infarkta, cerebralne tromboze ili poremećaja bubrega. Iz tog razloga je veoma bitno kontrolisati krvni pritisak. (Tekst se nastavlja ispod)

Svaki od ovih sastojaka je izuzetno dobar za zdravlje ali njihova kombinacija čini čuda. Stari njemački recept za pritisak i arterije:

Sastojci:

– bijeli luk – 4 glavice

– đumbir – 4cm

– limun – 4 komada

– voda – 2 litra

Način pripreme i pravilno korišćenje:

Za početak dobro operite limun i đumbir i limun isjecite na kriške. Zatim oljuštite bijeli luk i đumbir i sipajte sve sastojke u blender. Miksujte dok ne dobijete sjedinjenu, tečnu formu.

Nakon toga ovu mješavinu ulijte u lonac i zagrijte je. Zatim polako dodavajte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja ostavite mješavinu da se ohladi i poslije je sipajte u flašu i stavite u frižider. (Tekst se nastavlja ispod)

Kada ga uzimati:

Obavezno pijte jednu čašu ovog napitka svako jutro na prazan stomak, a preporučljivo je i ispiti jednu dva sata prije spavanja.

Da bi ovaj napitak djelovao naravno potrebno je i da korigujete ishranu. Konzumirajte što više sirovog voća i povrća, a smanjite unos mesnih proizvoda i ugljenih hidrata na minimum. Sa tim će vaše arterije biti kao nove za vrlo kratko vrijeme jer će mast koja ih zapušava nestati.

Primjedbe