Lijek za pušače: Ovaj napitak očistit će vam pluća i možda vas nagovoriti da napokon prestanete pušiti

 

Lijek za pušače: Ovaj napitak očistit će vam pluća i možda vas nagovoriti da napokon prestanete pušiti Neka ovaj lijek za pušače bude put do krajnjeg prestanka pušenja. 

Svatko tko je pušač zna da su pušački kašalj i bronhitis problemi s kojima se zasigurno susrećete zbog te svoje nezdrave navike. A, što vam u tome može pomoći, osim da se, naravno, ostavite cigareta? (Tekst se nastavlja ispod)

Čini se kako postoji jedan prilično čaroban recept koji bi vam mogao olakšati i smanjiti simptome kašlja, dok u potpunosti ne odlučite baciti cigarete i okrenuti se zdravijem načinu života. 

Dok to ne uspijete, isprobajte ovaj recept. A svi koji su ga probali, tvrde, zaista djeluje.

Šta vam je potrebno?

Đumbir,luk i češnjak – imaju jaka antikancerogena svojstva i prveniraju respiratorne infekcije, kurkuma – koja je prepuna vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina

Recept:

400 grama luka i češanj češnjaka,1 litra vode,400 grama šećera,2 žličice kurkume,komad đumbira veličine palca (nariban)

Priprema:

Stavite šećer u vodu i zagrijte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste naribali. (Tekst se nastavlja ispod)

Kad voda zavrije, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuha. Kad se smjesa prepolovi, ocijedite je i tekućinu iz nje stavite u staklenu čašu ili vrč. 

Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak.

Kako konzumirati?

Uzimajte po dvije manje žlice svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere

Primjedbe