Znate li šta dobijete kada lovorov list prelijete maslinovim uljem i zagrijete na vatri? Iznenadit će vas!

 

Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. 

No, malo tko zna da se lišće ovog mediteranskog zimzelenog stabla može koristiti u mnoge zdravstvene svrhe, ne samo za pripremu hrane. (Tekst se nastavlja ispod)

Možete koristiti ovo lišće kako bi pripremili ljekovito ulje, koje posjeduje izvrsna zdravstvene svojstva. Danas ćemo vam pisati nešto više o svojstvima ovog proizvoda, te načinu njegove primjene.

Lovorov list – zdravstvene prednosti:

– Smanjuje bolove

– Smiruje živčani sustav

– Povećava i potiče proces znojenja

– Jača imunološki sustav

– Potiče ukupnu mentalnu aktivnost

– Uz to se možete koristiti za liječenje proširenih vena i bolnih zglobova.


Potrebni sastojci:

– 30 grama listova lovora

– 250 ml maslinovog ulja

Način pripreme:

Zgnječite lovorove listove i prelijte maslinovim uljem preko njega. Stavite smjesu u staklenu bocu, zatvorite je čvrsto i ostavite da stoji na tamnom i hladnom mjestu 14 dana. 

Protresite sadržaj boce s vremena na vrijeme. Nakon 2 tjedna procijedite ulje kroz gazu i prebacite tekućinu u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

Lovorovo ulje kao lijek:

Ako je potrebno, lagano zagrijte ulje na pari. Utrljajte ulje temeljito na bolesne zglobove. (Tekst se nastavlja ispod)

Osim u liječenju zglobova, lovor ulje se također koristi za liječenje upaljenih limfnih čireva, migrene, i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je umasirati ulje na sljepoočnice. Na taj način bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovo ulje može zamijeniti aspirin, jer je u mogućnosti smanjiti povećanu tjelesnu temperaturu. Ono također pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega, i poboljšava apetit.

Također lovor ulje je super za preventivne mjere. Ono ima sposobnost da poveća otpornost na infekcije, odnosno super je kada je u pitanju jačanje imuniteta.

Možete koristiti lovorovo ulje kako bi pripremili losion za rješavanje problema sa kožom na licu. Ovaj losion je vrlo učinkovit u borbi protiv akni i mitesera.

Primjedbe