Zaboravite na crvenilo, akne i mitisere: Čudesna maska za problematičnu kožu lica

 


Ukoliko imate problematičnu kožu lica, česte upale, crvenilo, akne, mitisere (male crne tačke različitog porjekla), proširene pore – postoji čudesna maska koja će vam pomoći da se jednom i zauvek oslobodite “problematične koža lica”.

Probajte jednom i nikada je se nećete odreći, jer efekat je očigledan već poslije nekoliko upotreba. (Tekst se nastavlja ispod)

Za pripremu ove maske biće potrebno:

– 1 bjelance

– 3-4 kapi eteričnog ulja čajnog drveta (prodaje se u apotekama ili drogerijama), koje je jedno od najmoćnijih biljnih antiseptika. Veoma je dragoceno, jer istovremeno djeluje i na bakterije i na gljivice. Pored lavande, jedino koje može da se nanosi direktno na kožu.

– gustin

Priprema maske

Bjelance ručno umutiti u pjenu, dodati ulje čajnog drveta i miješajući polako dadavati skrob, da biste dobili homogenu smijesu sličnu gustom jogurtu (otprilike 1-2 supene kašike). (Tekst se nastavlja ispod)

Maska se nanosi na očišćenu kožu lica, izbjegavajući dijelova oko očiju i usta. Držati na licu do potpunog isušivanja (dvadesetak minuta). Masku oprati sa lica prokuhanom toplom vodom.

Poslije obavezno očistiti kožu lica losionom ili tonikom, a potom nanijeti kremu. Preporučuje se da se maska nanosi uveče, pred spavanje. Tretirati lice 10 puta, svaki treći dan. Mjesec dana kasnije vaša koža će vam biti zahvalna. Ponaviti tretman posle 3 mjeseca.

Primjedbe