Pasta od susama: Najmoćniji lek na svetu, lečI hipertenziju, obara nivo holesterola, pomaže u mršavljenju! (RECEPT)

 

Ova paste se od davnina koristi u Kini, čuva zdravlje tela, ali i daje odličan ukus jelima

Tahini ili susamova pasta je namaz koji se koristi za pripremu mnogih jela, ali takođe i čuva zdravlje celog organizma. (Tekst se nastavlja ispod)

Prve beleške o tahini nađene su u arapskoj kuvarici iz 13. veka. Iz arapskih zemalja proširio se na Indiju, Koreju i Japan. Pun je esencijalnih vitamina, minerala i aminokiselina.

Ovih 8 prednosti za organizam ćete dobiti ukoliko je uvrtsite u svoju ishranu: 

Normalizujte krvni pritisak. Sastav paste sadrži antioksidante, biljne lignane i kalijum, koji doprinose poboljšanju lipidnog profila i, shodno tome, nižem pritisku.

Smanjite nivo lošeg holesterola. Zahvaljujući prisustvu fitosterola (beta-sitosterola) u pasti, holesterol drži pod kontrolom.

Namirnice koje se ne kupuju za vreme korona virusa: Može biti opasno po život!

Pomaže u mršavljenju

Zbog sadržaja isključivo zdravih masti, ova pasta je odličan saveznik u skidanju kilograma. Zbog velike količine proteina dugo ćete biti siti, što će kao rezltat dati manje kilograma nakon nekog vremna.

Stimuliše rad moždanih ćelija. Zbog prisustva mangana, kalijuma, kao i omega-3 masnih kiselina, ubrzava se razvoj nervnih tkiva, poboljšava pamćenje i koncentracija.

Poboljšava stanje kože i uklanja akne.Koža se temeljno čisti zahvaljujući velikoj količini cinka.

Poboljšava potenciju.I ovog puta, cink,igra ključnu ulogu. Zahvaljujući ovom mineralu, stimuliše se prirodna proizvodnja testosterona, povećava se libido i podržava erektilna funkcija.

Preporučuje se ženama u menopauzi. 

Zahvaljujući prirodnim fitoestrogenima u pasti, smanjuju se simptomi menopauze i reguliše rad hormona. Bilo bi dobro da ga korisi svaka žena, jer smanjuje rizik od nastanka raka dojke i jajnika. (Tekst se nastavlja ispod)

Jača nervni sistem.

Da bi nervni sistem pravilno funkcionisao, potrebni su mu vitamini grupe B, koji se nalaze u susamovoj pasti.Postoji nekoliko recepata za pravljenje tahinija, ali danas pričamo o onom tradicionalnom:

Biće vam potrebno maslinovo ulje i semenke susama.

200 g susama desetak minuta pržite na tiganju stalno mešajući, a zatim ga sameljite u blenderu sa 2-3 kašičice maslinovog ulja. 

Po želji, tahiniju možete dodati i 1-2 kašičice limunovog soka i morsku so, ili kakao, med, vanilu i čokoladu. 

Sirovo jelo tahina sadrži više hranjivih sastojaka, a pravi se na isti način, ali bez prženja semenki susama.

Primjedbe