Po tradicionalnom ruskom receptu: Ovaj melem vraća koži elastičnost i briše i najdublje bore

 

Jednostavan prirodni eliksir mladosti koži vraća ljepotu, kosi boju i volumen, a oni koji su ga probali kažu da bolje i  vide. Narodna medicina ima rešenje za sve, pa i za očuvanje mladolikog izgleda kože. 

Neće vam biti potrebne skupe kreme, serumi, maske, ni kozmetički tretmani. Da biste koži vratili sjaj i elastičnost sve što vam je potrebno je nekoliko sastojaka. (Tekst se nastavlja ispod)

Dobro upamtite ovaj recept ukoliko želite da izgledate 10 godina mlađe nego što jeste. Uz pravilnu, zdravu ishranu i fizičku aktivnost, ova mešavina će doprineti dobrom izgledu, ali i osećaju. 

On će pokrenuti regeneraciju ćelija, ali će pozitivno delovati na rad celog organizma.

Potrebni sastojci za pripremu su:

– 100 ml lanenog ulja
– 2 srednja limuna
– 1 velika glavica belog luka
– 0,5 kg meda

Priprema i upotreba eliksira

Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore smiksajte u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodajte laneno ulje i sve ponovo promešati. 

Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumira se tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata pre obroka.

Kako deluje na organizam?

Laneno ulje je biljni hormon i sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu. Ono je veći izvor omega 3 masnih kiselina čak i od ribljeg ulja. (Tekst se nastavlja ispod)

Ove masti igraju ključnu ulogu u održavanju mladolikog izgleda i sprečavaju preranu pojavu bora.

Takođe je bogat biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, a u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove.

Za limun se kaže da je “lek za sve”. On poboljšava ten, vraća elastičnost, obnavlja kožu i kosu, podiže imunitet i uspešno se bori protiv stresa. 

Beli luk čisti telo od toksina, dok med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i pomlađuju ceo organizam.

Primjedbe